Hitsauksen ja levytyön tutustumiskoulutus

Hae koulutukseen

Hitsaajaopiskelija

Kuvaus

Hitsauksen ja levytyön tutustumiskoulutus on hyvä startti sinulle, joka olet kiinnostunut kone- ja tuotantotekniikan työtehtävistä.

Koulutuksessa tutustutaan yleisempiin työtehtäviin, painottuen levy- ja hitsaustöihin. Tämä lyhytkoulutus on hyvä väylä varmistua alan sopivuudesta ja halutessasi voit jatkaa opintoja edelleen.

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille, jotka pohtivat metallialan soveltuvuutta itselleen. Tärkeää on motivaatio opiskella ja työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Edellytyksenä on ammattiin riittävä terveydentila sekä riittävä suomen kielen taito.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, kuten lomautetuille tai määräaikaisessa tai osa-aikaisessa työsuhteessa oleville.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aiempi koulutus ja osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.

Tässä työvoimakoulutuksessa on mahdollista suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa: Valmistustyötehtävissä toimiminen (25osp).

Koulutuksen aihealueita:

• orientaatio ja henkilökohtaistaminen
• työturvallisuuskorttikoulutus

Opiskelu tapahtuu pääosin käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta aidoissa tuotantoympäristöissä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä.

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen ei sisälly lomaa.

Kesto

Koulutuksen kesto määräytyy valittavien osien laajuuden mukaan, mutta on työvoimakoulutuksena enintään neljä (4) kuukautta. Tämän jälkeen arvioidaan koulutustarve uudelleen. Koulutusaika 5.2. – 3.6.2024.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Katso myös:
Tuotantotekniikan osaaja -koulutus
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun