Hitsauksen ja levytyön tutustumiskoulutus

Hae koulutukseen

Hitsaajaopiskelija

Kuvaus

Hitsauksen ja levytyön tutustumiskoulutus on hyvä startti sinulle, joka olet kiinnostunut kone- ja tuotantotekniikan työtehtävistä.

Koulutuksessa tutustutaan yleisempiin työtehtäviin, painottuen levy- ja hitsaustöihin. Tämä lyhytkoulutus on hyvä väylä varmistua alan sopivuudesta ja halutessasi voit jatkaa opintoja edelleen.

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille, jotka pohtivat metallialan soveltuvuutta itselleen. Tärkeää on motivaatio opiskella ja työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Edellytyksenä on ammattiin riittävä terveydentila sekä riittävä suomen kielen taito.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, kuten lomautetuille tai määräaikaisessa tai osa-aikaisessa työsuhteessa oleville.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aiempi koulutus ja osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.

Tässä työvoimakoulutuksessa on mahdollista suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa: Valmistustyötehtävissä toimiminen (25osp).

Koulutuksen aihealueita:

• orientaatio ja henkilökohtaistaminen
• työturvallisuuskorttikoulutus

Opiskelu tapahtuu pääosin käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta aidoissa tuotantoympäristöissä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä.

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen ei sisälly lomaa.

Kesto

Koulutuksen kesto määräytyy valittavien osien laajuuden mukaan, mutta on työvoimakoulutuksena enintään neljä (4) kuukautta. Tämän jälkeen arvioidaan koulutustarve uudelleen. Koulutusaika 19.8. – 14.12.2024.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Katso myös:
Tuotantotekniikan osaaja -koulutus
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun