Kone- ja tuotantotekniikka

Metalliala merkittävä työllistäjä Turun talousalueella. Lisäksi alaa koettelee työvoimapula, joka osakseen johtuu suuresta eläköitymisestä.

Kone- ja tuotantotekniikan alalla on paljon monipuolisia työmahdollisuuksia kotimaassa ja ulkomailla. Se on tärkeimpiä teollisuudenalojamme, jonka tuotteita ovat mm. risteilyalukset, teollisuuden koneet, autot ja arkielämän käyttötuotteet.

Metallialalla työskentely voi olla fyysisesti haastavaa ja vaativaa, mutta samalla palkitsevaa. Monet nauttivat käsillä tekemisestä ja siitä, että näkevät konkreettiset tulokset työssään. Entisaikaan työ miellettiin likaiseksi työksi pimeissä halleissa, mutta metalliala ei ole jäänyt paikalleen, vaan se on kehittynyt teknologian edistymisen myötä. Tämä tarkoittaa, että alalla on paljon mahdollisuuksia hyödyntää uusimpia tekniikoita ja laitteita. Käsityötaidoille on silti yhä kysyntää ja kun hankit kokemusta ja erikoistut, on sinulla hyvät mahdollisuudet edetä urallasi.

Voit tulla alalle täysin uutena tekijänä, täydentää osaamistasi esimerkiksi ammattitutkinnolla. Kehitämme myös alan työnjohto- ja esihenkilötehtävissä toimivien ammattitaitoa.

Jos vielä pohdit alan soveltuvuutta itsellesi, tule tutustumaan alaan hitsauksen ja levytyön tutustumiskoulutukseen.

Koulutamme alalle:

Levyseppähitsaajia
Koneistajia
Koneenasentajia
Teknisen suunnittelun assistentteja
Tuotannon esihenkilöitä

Voit myös päivittää hitsauspätevyydet sekä suorittaa hitsausluokkia.

Tutustu alan koulutuksiin

Metallialan opiskelija
Hitsaajaopiskelija

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Perustutkinto antaa sinulle hyvät perusvalmiudet valmistustyötehtävissä sekä asennus- ja automaatiotehtävissä toimimiseen. Lisäksi saat erikoisosaamista valitsemallasi osaamisalalla: koneautomaatioasentaja, koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja.

Tutustu koulutukseen tarkemmin

Teknisen suunnittelun assistenttiopiskelija

Teknisen suunnittelun assistentti

Teknisen suunnittelun asissistentin koulutus sisältää paljon teknistä piirtämistä erilaisilla tietokoneohjelmilla, kuten rakennuskuvia, detaljikuvia ja sähkösuunnitelmia. Myös 3D-mallinnus, tuotantokokoonpanokuvat ja 3D-tulostus ovat iso osa tätä koulutusta. Koulutus toteutetaan suurimmaksi osaksi verkkokoulutuksena, joten voit osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Tutustu koulutukseen tarkemmin

Hitsaajaopiskelija

Tuotantotekniikan ammattitutkinto, levy- ja hitsaustekniikka

Syvennä teollisuuden hitsaustöissä tarvittavaa osaamista ammattitutkinnolla. Suurin osa tuotannon työntekijöistä toimii koneistus- ja kokoonpanotöissä. Seuraavaksi eniten työllistävät levy-, hitsaus- ja putkityöt. Muita tehtäviä ovat mm. pintakäsittelytyöt sekä käyttö- ja kunnossapitotyöt.

Tutustu koulutukseen tarkemmin

Koneasennuksen opiskelija

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto

Syvennä osaamistasi ammattitutkinnolla, joka tarjoaa useita erikoistumismahdollisuuksia, esimerkiksi hydrauliikka ja pneumatiikkajärjestelmätyöt.

Tutustu koulutukseen tarkemmin

Työnjohtajan kuva

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto

Erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat teollisuus- ja tuotantoalojen työjohto- tai esimiestehtävissä ja haluavat kehittää osaamistaan. Tuotannon esimiestehtävissä työskentelevien tiiminvetäjien ja työnjohtajien tehtäviin kuuluu tuotannon suunnittelua ja toteutuksen valvontaa sekä huolehtiminen siitä, että käytettävissä on tuotannon tarvitsema henkilöstö, materiaalit ja laitteet.

Tutustu koulutukseen tarkemmin

Siirry takaisin sivun alkuun