Kone- ja tuotantotekniikka

Metalliala merkittävä työllistäjä Turun talousalueella. Lisäksi alaa koettelee työvoimapula, joka osakseen johtuu suuresta eläköitymisestä. Kone- ja tuotantotekniikan alalla on paljon monipuolisia työmahdollisuuksia kotimaassa ja ulkomailla. Se on tärkeimpiä teollisuudenalojamme, jonka tuotteita ovat mm. risteilyalukset, teollisuuden koneet, autot ja arkielämän käyttötuotteet. Entisaikaan työ miellettiin likaiseksi työksi pimeissä halleissa, mutta varsinkin tuotantotyö on automatisoitunut nopeasti ja laitteiden tekniikka kehittyy jatkuvasti. Käsityötaidoille on silti yhä kysyntää.

Koulutamme myös suunnitteluassistentteja verkko-koulutuksena yritysten, kunnan ja valtionhallinnon palvelukseen suunnitteluprojektien avustaviin työtehtäviin.

Voit tulla alalle täysin uutena tekijänä tai täydentää osaamistasi esimerkiksi ammattitutkinnolla. Kehitämme myös alan työnjohto- ja esihenkilötehtävissä toimivien ammattitaitoa, tähän hyvä vaihtoehto on alan erikoisammatitutkinto.

Koulutamme alalle:

Levyseppähitsaajia
Koneistajia
Koneenasentajia
Teknisen suunnittelun assistentteja
Tuotannon esihenkilöitä

Voit myös päivittää hitsauspätevyydet sekä suorittaa hitsausluokkia.

Tutustu alan koulutuksiin

Metallialan opiskelija
Hitsaajaopiskelija

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Perustutkinto antaa sinulle hyvät perusvalmiudet valmistustyötehtävissä sekä asennus- ja automaatiotehtävissä toimimiseen. Lisäksi saat erikoisosaamista valitsemallasi osaamisalalla: koneautomaatioasentaja, koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja.

Teknisen suunnittelun assistenttiopiskelija

Teknisen suunnittelun assistentti – VERKOSSA!

Teknisen suunnittelun asissistentin koulutus sisältää paljon teknistä piirtämistä erilaisilla tietokoneohjelmilla, kuten rakennuskuvia, detaljikuvia ja sähkösuunnitelmia. Myös 3D-mallinnus, tuotantokokoonpanokuvat ja 3D-tulostus ovat iso osa tätä koulutusta. Koulutus toteutetaan 100% verkkokoulutuksena, joten voit osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Hitsaajaopiskelija

Tuotantotekniikan ammattitutkinto, levy- ja hitsaustekniikka

Syvennä teollisuuden hitsaustöissä tarvittavaa osaamista ammattitutkinnolla. Suurin osa tuotannon työntekijöistä toimii koneistus- ja kokoonpanotöissä. Seuraavaksi eniten työllistävät levy-, hitsaus- ja putkityöt. Muita tehtäviä ovat mm. pintakäsittelytyöt sekä käyttö- ja kunnossapitotyöt.

Koneasennuksen opiskelija

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto

Syvennä osaamistasi ammattitutkinnolla, joka tarjoaa useita erikoistumismahdollisuuksia, esimerkiksi hydrauliikka ja pneumatiikkajärjestelmätyöt.

Työnjohtajan kuva

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto

Erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat teollisuus- ja tuotantoalojen työjohto- tai esimiestehtävissä ja haluavat kehittää osaamistaan. Tuotannon esimiestehtävissä työskentelevien tiiminvetäjien ja työnjohtajien tehtäviin kuuluu tuotannon suunnittelua ja toteutuksen valvontaa sekä huolehtiminen siitä, että käytettävissä on tuotannon tarvitsema henkilöstö, materiaalit ja laitteet.

Siirry takaisin sivun alkuun