Skip to main content

25 vuotta lentoemäntänä ulkomailla, nyt huoneistoremontoija-koulutuksessa Turun AKK:ssa. Leena, 52, kertoo kärsivänsä kaamosmasennuksesta, sillä on nyt ensi kertaa vuosiin koko talven Suomessa – ”kiitos” pitkän lomautuksen. Leena ei jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan aloitti heti huoneistoremontoija-koulutuksen.

Leena on asunut useassa maassa ja tehnyt jonkin verran remppaprojekteja omissa asunnoissaan sekä tilannut niitä asiakkaana paikallisilta yrityksiltä. ”Usein työmiesten työn tuloksia tarkastellessa tuumasin, että pienellä koulutuksella pystyisin itse parempaan jälkeen”, Leena toteaa kysyttäessä, mistä syntyi ajatus lähteä koulutukseen. Tälläkin hetkellä laatat odottavat asennusta Leenan Thaimaan-kodissa. Ne hän aikoo asentaa itse.

Leenalla on ajatuksissa ryhtyä alan yrittäjäksi tulevaisuudessa, mutta koulutuksen jälkeen hän toivoo työllistyvänsä alan yritykseen kartuttaakseen ammattitaitoaan. Koulutuksen Leena on kokenut todella mielenkiintoiseksi ja tuoneen myös itsevarmuutta. ”On hieno tunne nähdä oma kehitys, kun voi siirtyä pienestä tekemisestä isompaan kokonaisuuteen”, Leena summaa.

 

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.