Skip to main content

Kiinteistönhoitajaopiskelijat Jonna, Henri ja Lauri eivät olisi ikinä uskoneet, kuinka äkkiä he työllistyivät oppisopimuksen kautta. Yleensä ajatellaan, että suoritetaan opinnot loppuun ja vasta sitten, kun on todistus kädessä, alkaa työnhaku. Näin ei kuitenkaan nykypäivänä enää ole.

”Jokaisen opiskelijan opintopolku on yksilöllinen ja parhaat tekijät työllistyvät usein jo ensimmäisen harjoittelun jälkeen eli noin kolmessa kuukaudessa koulutuksen aloituksen jälkeen”, kertoo opettaja Jukka Välikangas.

KiinteistönhoitajaopiskelijoitaJonna ja Henri menivät työharjoitteluun Akseli Kiinteistöpalveluihin ja jo kuukauden harjoittelun jälkeen solmittiin oppisopimus. He kertovat päässeensä heti kiinni työntekoon ja heidät otettiin hyvin vastaan. Oppisopimuksen myötä sai lisää vastuuta. Jonna kertoo hoitaneensa oman työalueensa ensi kertaa yksin edellisellä viikolla.
”Kyllä siinä iski pieni paniikki, että mitä jos tulee sellaisia töitä, mitä ei ole tehnyt… No, tulihan niitä, mutta menin vaan ja tein ja jos tuli joku ongelma, soitin työkaverille”, Jonna summaa. Kaikki on sujunut kuitenkin hyvin ja osaaminen karttuu jatkuvasti.

Lauri meni ryhmästä ensimmäisenä työharjoitteluun Talonmiespalvelut Reijo Kuusistolle, joka oli kysellyt opettaja Jukka Välikankaalta hyvää tekijää työvoimatarpeeseen. Koska kiinteistönhoidon kohteet ovat erilaisia, miettii Välikangas aina, kuka opiskelijoista soveltuu mihinkin. Reijo Kuusistolla on entuudestaan useampi Turun AKK:n entinen opiskelija töissä ja mietin heti, että Lauri sopii joukon jatkeeksi, kertoo Välikangas tyytyväisenä ja jatkaa, että ”Lauri on lunastanut paikkansa ja työnantaja haluaa hänet ehdottomasti töihin”.

Lauri kertoo menneensä työharjoitteluun sillä asenteella ”annetut hommat hoidetaan”.
Olin myös oma-alotteinen ja siten osoitin, että mut kannattaa ottaa töihin”.

Hyvä asenne palkittiin ja nyt myös Lauri on oppisopimuksessa. Hän kertoo päässeensä tekemään monipuolisesti kaikkea, myös konehommia, vaikka niistä ei ollut juuri kokemusta työharjoitteluun mennessä. Työnantaja on kuitenkin kouluttanut Laurin myös konehommiin. ”Ajelen yksin jo liikenteessäkin”, Lauri summaa.

Koulutus on ylittänyt kaikkien odotukset ja erityisen tyytyväisiä he ovat oppisopimusmahdollisuudesta, josta he saavat opiskelun ajalta myös palkkaa.

Tiesitkö? Turun AKK:ssa on oma oppisopimustoimisto, jonka kautta oppisopimuksen solmiminen on helppoa ja vaivatonta. Voit opiskella kaikkia Turun AKK:n tutkintoja tai tutkinnon osia myös oppisopimuksella. Opiskelusta n. 80% tapahtuu työpaikalla ja n. 20% Turun AKK:ssa. Lue lisää Turun AKK:n helposta oppisopimuksesta täältä.

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.