Skip to main content

Palveluesimies Antti Hyttinen Akseli kiiinteistöpalveluista vieraili Turun AKK:ssa kertomassa Akselin toiminnasta ja tutustumassa nykyisiin opiskelijoihin. Antti kertoi inspiroivasti omasta urapolustaan ja kannusti opiskelijoita hoitamaan työharjoittelut viimeisen päälle, koska niistä usein bongataan parhaat tekijät töihin.

Antti tosiaan tietää mistä puhuu, sillä hän on palveluesimiehenä palkannut kaikki työntekijät työharjoittelun tai työkokeilun kautta viimeiset pari vuotta. Yhteistyö oppilaitosten kanssa on arvokasta ja iso apu työvoiman saamiseen. Lisäksi hän korostaa, että koulutuksen kautta tulevat työntekijät saadaan muokattua hyvin vastaamaan työnantajan tarpeita, koska heillä ei usein ole ennakkoasenteita työtä kohtaan ja näin työnantaja saa itse kouluttaa heistä tarvitsemansa tekijän. Oppimisen prosessi on hiottu tarkkaan Akselissa. Antti esimerkiksi valikoi tarkkaan kenen työpaikkaohjaajan matkaan uusi työntekijä laitetaan, jotta homma toimii.

Valmiit tekijät alalle saadaan parhaiten yrityksen ja koulun välisessä yhteistyössä. Kiinteistöpalvelualan opettaja Jukka Välikangas kertoo, että ”opiskelijat lähtevät hyvinkin raakileina koulutussopimuksella työharjoitteluun oppimaan käytännössä, mutta sitten sitä tullaan tarvittaessa kouluun oppimaan lisää. Parhaimmat tekijät lähtevät työelämään jopa parissa kuukaudessa koulutuksen aloituksesta. Usein käy niin, että työnantaja haluaa opiskelijan oppisopimukselle kesken koulutuksen. Tällöin opinnot suoritetaan loppuun työssä ollessa”.

Helppo oppisopimus 20 minuutissa

Antti on haastattelupäivänäkin allekirjoittanut juuri uuden oppisopimuksen Turun AKK:n opiskelijalle. Oppisopimuksen solmiminen on käytännössä todella helppoa, eikä siitä ole juuri työnantajalle vaivaa. ”Tänäänkin sopimus tehtiin Teamsin kautta 20 minuutissa”, kertoo Antti. Turun AKK:n Helpossa oppisopimuksessa kaikki sopimukset tehdään sähköisesti, jolloin vältytään paperisodalta ja turhalta byrokratialta. Haastavinta oppisopimuksessa Antti kertoo olevan päättöpalautteen antaminen, varsinkin jos on useampi opiskelija kerrallaan ja palautteenanto osuu kiireiseen ajankohtaan. Haaste syntyy siitä, että haluaa panostaa palautteeseen ja siihen menee aikaa, Antti summaa, mutta toteaa prosessin olevan kuitenkin kokonaisuudessaan helppo.

Kaksi mieshenkilöä seisoo vierekkäin kiinteistönhoidon työsalissa

Akseli kiinteistöpalvelut on Turun AKK:n pitkäkainen yhteistyökumppani. Kuvassa Antti Hyttinen (vas.) ja opettaja Jukka Välikangas (oik.)

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.