Skip to main content

”Koulutus on pääoma hautaan asti”, toteaa 59-vuotias Aila kysyttäessä mitä hän sanoisi henkilöille, jotka pohtivat kouluttautumista vanhemmalla iällä. Aila kannustaa tomerasti hakeutumaan opiskelemaan, oli sitten minkä ikäinen tahansa – koulutus ei mene koskaan hukkaan!

Aila toimi lähes 40 vuotta hierojana, mutta korona vei työt, eikä ollut varaa jäädä pyörittämään peukaloitaan. Oli keksittävä jotain muuta. Uutta ammattia mietittäessä tärkeimmät kriteerit olivat nopea koulutus ja varma työpaikka. Näin ollen Aila hakeutui puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon, josta suuntautui laitoshuoltajaksi.

Viimeksi vuonna 1983 opiskellut Aila kertoo opiskelun olevan nyt hyvinkin erilaista. On ollut ilo huomata, että vanhakin oppii, Aila tuumaa. Parasta opiskelussa on ollut opettajat ja koulukaverit. Myös työharjoittelu TYKS:ssä oli mieleinen. Aila kertoo kaikkien ottaneen hänet avosylin vastaan, asenne opiskelijoita kohtaan oli hyvä ja auttavainen.

Koulutus suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti ja mahdollinen aiempi osaaminen otetaan huomioon. Näin ollen jokaisella on oma aikataulu opintojen suhteen. Vaikka Ailalla ei ollut mitään aiempaa kokemusta alalta, hänen opintonsa kestivät toukokuusta maaliskuuhun, eli alle vuoden! Aila on syystäkin tyytyväinen, sillä uuden tutkinnon lisäksi hänellä on alan työpaikka tiedossa. Tästä on hyvä jatkaa työuraa eläkepäiviä kohti.

Oletko sinä pohtinut kouluttautumista vanhemmalla iällä, mutta ajatus mietityttää? Ota rohkeasti yhteyttä opinto-ohjaajiimme, niin voitte keskustella sinua mietityttävistä asioista. Turun AKK:ssa tukenasi on iso joukko ammattilaisia; opettajia, ammatillisia ohjaajia, opinto-ohjaajia ja erityisopettajia, jotka varmistavat, että saat kaiken tarvitsemasi tuen ja että opinnot sujuvat tavoitteiden mukaisesti. Tuemme myös työllistymistäsi koko opintojen ajan. Katso lisätietoa osoitteesta www.turunakk.fi/opo

Studien besagen, dass Levitra eine anhaltende Wirkungszeit von etwa 70 Minuten mitbringt oder spätestens im Herbst, wenn der Penisaufrichter für die Staaten der Europäischen Gemeinschaft zugelassen wird. Herzlich Willkommen bei Ihren Apotheken im Salzlandkreis und der Effekt von an dieser Stelle setzt schleuniger ein als der von Kamagra.

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.