Skip to main content

Pitkään kaupan alalla ja ravintolapäällikkönä toiminut Iiris, 34, oli miettinyt alanvaihtoa jo jonkin aikaan. Koronan myötä silloisen työn luonne muuttui paljon ja se oli sysäys, että nyt täytyy tehdä jotain ihan muuta! Iiris kertoo, että on joskus lapsena maalannut isänsä kanssa leikkimökkiä, mutta muuta kokemusta pintakäsittelyalalta hänellä ei ollut. Ala kuitenkin kiinnosti, joten hän päätti hakea koulutukseen.

Erilaisten pintojen käsittely on myös osa koulutusta. Iiris on restauroinut vanhan pöydän.”Olen tykännyt tosi paljon! Nautin käsillä tekemisestä”, tuumaa Iiris. Erityisesti Iiris on tykännyt siitä, että työssä on luovaa puolta ja saa ”käyttää omaa silmää”, mutta on myös raavasta työntekoa. Iiris kehuu myös sitä, että koululla on omia työmaita, joihin pääsee harjoittelemaan oikeisiin ympäristöihin. ”Oikeissa töissä pääsee haastamaan oman osaamisensa”, Iiris summaa ja kertoo saaneensa opintojen aikana jo myös pieniä työkeikkoja.

Samassa ryhmässä opiskelee paljon alanvaihtajia erilaisilla taustoilla, esimerkiksi kaupan alalta ja ravintola-alalta. Iirikselle Turun AKK oli ensisijainen vaihtoehto, koska hän halusi opiskella nimenomaan aikuiskoulutuksessa. Myös koulutuksen pituus motivoi hakemaan, ”se on enintään puolitoista vuotta ja sitten se on siinä”, toteaa Iiris ja lisää, että ”kaikki on kiinni omasta aktiivisuudesta, kuinka paljon haluaa oppia”.

Maalarinainen pöydän ääressä

Iiris on restauroinut koulutuksessa vanhan pöydän. Pöydän uusi pinta on rakennettu puutikuista. Ensin on hiottu vanha pinta pois, sitten sommiteltu puutikut kalanruoto -malliin, jonka jälkeen pinta on hiottu, kolot täytetty ja lopulta käsitelty puuvahalla.

 

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.