Skip to main content

Motivoitunut työntekijä, koulutusta arvostava työnantaja, laadukas ammatillinen kouluttajataho, Turun seudun työvoimahautomot -hanke ja yhdessä työnantajan kanssa koulutusta rahoittanut Varsinais-Suomen ELY- keskus – tällä kokoonpanolla Jenni Vänttisen ja Paimiossa sijaitsevan Stera Technologies Oy:n tiet kohtasivat.

Stera Technologies on mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistukseen erikoistunut globaalisti toimiva konserni, jonka laatuun voi luottaa. Paimion tehdasyksikön päätuotteina ovat erilaiset laite- ja jakokaapit. Tuotteet ovat tulleet tutuksi myös Jenni Vänttiselle, joka Turun AKK:ssa suoritetun rekrytointikoulutuksen avulla oppi särmäyksen tekniikat. Nyt noin puoli vuotta myöhemmin on Jenni tärkeä palanen kaappien tuotantoketjussa.

Olin muutaman vuoden pois työelämästä, mutta on hienoa huomata, että aikaisemmasta kirjapainotyöstä on ollut hyötyä tämän uuden ammatin oppimisessa”, kertoo särmääjä Jenni ja jatkaa kehumalla mallia, jossa opetellaan asioita sekä teoriassa että varsinaisessa kohteessa omalla tulevassa työpisteessä.

Turun AKK:n kouluttaja Jami Vuorisen johdolla Jenni yhdessä viiden muun Steralle Paimioon työllistyneen kanssa opiskeli mm. materiaalioppia, piirustusten lukua ja tietysti itse särmäystä. Myös työelämän lupakorttiasiat laitettiin kuntoon ja hitsaustakin harjoiteltiin.

Opiskelimme paljon mm. piirustusten lukua. Tutustuimme aitoihin kappalepiirustuksiin sekä niiden projektioihin ja varmaa on, että kun opiskelijat siirtyvät tehtaalle työharjoitteluosioon, heidän on paljon helpompi siirtyä yhdeksi osaksi tehtaan tuotantoprosessia”, tietää Jami.

Tehtaan tuotantopäällikkö Jarmo Rantahalvari on tyytyväinen mahdollisuuteen, jossa yritys saa itse vaikuttaa koulutuksen sisältöihin, joita tuleville rekrytoitaville koulutetaan. Koulutuksessa oli mukana kuusi henkilöä.

Palkkasimme heidät kaikki, niin hyvin he selviytyivät koulutuksesta ja osoittivat hyvää motivaatioita ja uuden oppimisen halua”, toteaa Jarmo.

Työvoimahautomossa kohdanneet Turun AKK ja Paimion kaupungin Työvoimapalveluiden päällikkö Johannes Joutsenlahti tekivät hyvää työtä.

Johannes selvästi tuntee ”omansa”. Niin hyvät ja motivoituneet henkilöt hän koulutukseen löysi”, toteaa AKK:n asiakkuuspäällikkö Risto Ruohola ja jatkaa ”On ilo kohdata työnantaja, joka arvostaa koulutusta ja käyttää uuden perehdyttämiseen aikaa. Se on työtä, jonka hedelmät tulee vielä poimittavaksi”.

Turun AKK

Turun AKK on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta.