Skip to main content

Satu Toimio työskenteli Hansaprintillä 28 vuotta erilaisissa tehtävissä, kuten lähettämössä, varastossa ja suurtuotannossa. Sitten tuli tieto irtisanomisesta, joka ei Satua kuitenkaan pelästyttänyt. Hän suuntasi katseensa rohkeasti tulevaisuuteen ja päätti vaihtaa kokonaan alaa. Työttömäksi jääminen ei käynyt edes mielessä.

Uusi ura urkeni koulutuksen kautta puhdistuspalvelualalla. Opiskeltuaan reilun kuukauden Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, laitoshuoltaja -koulutuksessa Turun AKK:ssa, alkoi työssäoppimisjakso TYKS:ssä, jonne Satu sijoittui vuokraoppisopimuksella Täsmäosaajat Oy:n kautta. Harjoittelu sujui niin mallikkaasti, että Satu jatkoi osatutkintokoulutuksen jälkeen opinnot loppuun varsinaisella oppisopimuksella ja valmistui elokuussa 2019 laitoshuoltajaksi. Sadulla on tällä hetkellä voimassa määräaikainen työsuhde, mutta haaveissa on saada vakituinen työpaikka TYKS:stä.

Opinnoissaan Satu erikoistui hygieniaan, joka onkin nykyisessä työssä ensiarvoisen tärkeää. Teho-osastolla on oltava erityisen tarkkana siivoamisen kanssa.

Iloinen ja puhelias Satu on käynyt innostamassa puhtausalan koulutuksen uusia opiskelijoita opettajansa Satu Leppiniemen pyynnöstä.
”Toimin eräänlaisena tutorina Turun AKK:n laitoshuoltajaopiskelijoille. Kerroin heille rohkeasti oman tarinani, joka toivottavasti motivoi heitä opinnoissaan.”

Saamastaan koulutuksesta Sadulla on vain hyvää sanottavaa.
”Olen todella tyytyväinen opetukseen Turun AKK:ssa, suosittelut sitä monelle. Ilmapiiri ja opettajat olivat kannustavia ja rohkaisevia uudelle alalle siirtyessäni. Työpaikan löytyminen jo koulutuksen aikana oli myös iso plussa.”

Kaipuuta vanhaan ei ole.

”Olen todella tyytyväinen, että uskalsin hypätä kokonaan uudelle alalle. Koen nykyisen työni merkitykselliseksi ja tärkeäksi. Työilmapiiri TYKSissä on positiivinen ja kannustava. Ja vaikka toisinaan kohtaan työssäni surevia omaisia tai loukkaantuneita ihmisiä, on siitä huolimatta aamuisin kiva mennä töihin”, Satu tiivistää.

Taru Lehtonen

Markkinointisuunnittelija. Aina on monta rautaa tulessa! Vapaalla kiinnostavat mm. liikunta, maailman paras koira, käsityöt, ruuanlaitto, ystävät ja tietysti musiikki! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.