Skip to main content

Tein menneenä kesänä jotain todella hienoa: pyöräilin joukkuekavereideni kanssa Turusta Pariisiin hyväntekeväisyyden nimissä.
Vaikka olen paljon liikuntaa elämässäni harrastanut, noin järjestelmällisesti ja päämäärätietoisesti en ole koskaan aiemmin treenannut. Myös maantiepyöräily oli lajina minulle uusi tuttavuus. Kausi alkoi lokakuun alussa ja päättyi Pariisiin 6.7.2019. Pitkä rupeama, mutta pimeä talvi hurahti ennätysajassa ohi, kun oli niin paljon tekemistä.

Kauden aikana koin monia wau-hetkiä. Tein monia asioita, liikkeitä ja harjoitteita ensimmäistä kertaa elämässäni tai ainakin todella pitkän ajan jälkeen. Menin epämukavuusalueelle useita kertoja. Palkintona oli paitsi joukkuekavereiden kannustus, myös ilo omasta onnistumisesta ja kykenemisestä. Wau – mä osasin ja onnistuin!

Opiskelusta on meillä kaikilla hyviä ja huonoja muistoja. Itse muistan edelleen asioita ja hetkiä, jolloin en osannut vastata oikein tai en ymmärtänyt selitettyä asiaa. Erityisesti muistan nolouden ja häpeän tunteet, joiden johdosta olen tietoisesti vältellyt kyseisiä asioita tai tilanteita uusien nolostumien pelossa. Fakta kuitenkin on, että erinäisiä asioita täytyy kohdata ennemmin tai myöhemmin sekä työ- että arkielämässä. Ja kun nuo vanhat asiat sitten on tajunnut joko itse tai jonkun toisen antaman selityksen ansiosta, tuloksena jälleen sama wau – nyt mä tajusin tän!

Aikuisena opiskelu on siitä hienoa, että monia tietoja ja taitoja osaa soveltaa. Elämänkokemuksen karttuessa alkaa ymmärtää asioita, osaa yhdistellä palasia ja löytää nopeasti asioista punaisen langan. Muistan tämän erityisesti, kun luin viestintää avoimessa yliopistossa 1990-luvun puolessa välissä. Varsinkin organisaatioviestintä oli kiehtovaa, koska osasin löytää teorioille totuuspohjan aiemmista työpaikoistani. Teoria muuttui todeksi ja tieto ymmärrykseksi.

Olen nykyisessä toimessani saanut haastatella kymmeniä opiskelijoita eri aloilta. On ollut naisia nk. miesten ammateissa ja toisinpäin, alanvaihtajia, yt-neuvottelujen takia poispotkittuja ja koulutukseen ohjattuja sekä nuoria, vasta ensimmäiseen ammattiinsa valmistuvia henkilöitä. Yksikään heistä ei ole katunut opiskeluaan, päinvastoin. Jopa ne saantihetkellä kipeät potkut ovat muuttuneet mahdollisuudeksi saavuttaa elämässä jotain uutta.

Opiskelun keinot ovat nykyisin moninaiset. Voit opiskella työn ohessa, verkossa tai oppisopimuksella perinteistä päiväopiskelua unohtamatta. Entinen osaamisesi huomioidaan, joten et opiskele mitään turhaa. Opetus on joustavaa ja käytännönläheistä.  Saat apua ja neuvoja ennen opiskelua, niiden aikana ja päätyttyä. Opinto-ohjaajamme ja opettajamme tukevat ja kannustavat sinua matkasi aikana.

On aika siivota turhat pelot ja tuulettaa vanhat pinttymykset aiemmista opiskelukokemuksista. Voit täydentää meillä osaamistasi tai opiskella kokonaan uuden ammatin. Valinta on sinun.

Toivon sinulle antoisia wau-hetkiä uusien tietojen, taitojen ja kokemusten parissa!

Taru Lehtonen

Markkinointisuunnittelija. Aina on monta rautaa tulessa! Vapaalla kiinnostavat mm. liikunta, maailman paras koira, käsityöt, ruuanlaitto, ystävät ja tietysti musiikki! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.