Skip to main content

Opiskelumyönteisyys, kollegoiden suosittelut ja työnantajan positiivinen suhtautuminen. Siinä kolme syytä siihen, miksi Sanna Santala (artikkelikuvassa vasemmalla)  lähti opiskelemaan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa (JYEAT) Turun AKK:hon.

Aiemmin mielenterveyshoitajan, neuropsykiatrisen valmentajan  ja kehitysvammaistenohjaajan tutkinnot suorittanut Sanna oli vasta alkanut työskennellä Tukena Poppelin yksikönjohtajana, kun hän kuuli muutamien kollegoiden joko aiemmin suorittaneen tai suorittavan kyseistä tutkintoa Turun AKK:ssa.

”Halusin saada johtajuuskoulutusta työni tueksi ja työnantajani tuki ajatusta. Mukaan tuli myös muutama lähikollega, joten oli mukava aloittaa koulutus tutussa seurassa. Olen aina pitänyt opiskelusta”, Sanna kertoo.

Ohjaajaksi työpaikalla Sanna sai Taru Liimatan, joka on toiminut aiemminkin samassa hommassa juurikin JYEAT-tutkintoa opiskeleville.

”Sannan ohjaajana toimiminen oli sujuvaa ja mutkatonta ja keskustelut hänen kanssaan antoisia. JYEAT-tutkinto istuu hyvin yksikönjohtajan työhön ja osana työtä on myös mukana esimiehen eli tässä tapauksessa minun kanssa käytäviä keskusteluja”, Taru avaa ja jatkaa: ”Ohjaajan kannalta yhteistyö oppilaitoksen kanssa oli vähäistä, mutta sain kyllä kysymyksiini aina vastauksen. Olen ohjannut Sannaa varsin itsenäisesti aikaisempien kokemusteni pohjalta, sillä esimiestyössä ohjaus on luonnollisesti osa omaa arkeani.”

Sanna sai opiskelusta valtavasti virtaa! Luentopäivän jälkeen oli virkistynyt olo ja into päästä kokeilemaan kaikkea opittua käytännössä. Opiskelu hoitui kätevästi työn ohessa ja itse luentopäiviä oli sopivissa määrin, jotteivat ne rasittaneet työntekoa ja arjen sujuvuutta. Tukena on koulutusmyönteinen organisaatio, joka tukee ja kannustaa työntekijöitään kouluttautumaan. Siksi Sannankin oli mahdollista suorittaa lähipäivät työaikana, mistä hän kiittää suuresti työnantajaansa. Myös muu henkilöstö on ollut nimen mukaisesti tukena ja osallistunut tarvittaessa mm. näyttöjen arviointeihin.

Vaikka korona-aika sotkikin opintoja jonkun verran ja lähipäivät vaihtuivat verkkokoulutuksiksi, sai Sanna suoritettua koulutuksen tavoiteajassa. Hän valmistui keväällä 2021.

”Suosittelen koulutusta kaikille johtotehtävissä toimiville, jotka kaipaavat johtajuuteensa vahvistamista tai ovat vailla johtotehtäviin tarvittavaa tutkintoa. Koulutus on oppisopimuskoulutuksena helposti toteutettavissa työn ohessa, ja se ainakin itselläni soljui lähes itsestään työtäni tehdenn. Kannatti vain heti kirjata näytön kriteerit ja arvioinnit valmiiksi, jotta loppua kohden ei kirjauskuorma kasvanut. Tutkinto on nykyään tärkeä paperi takataskussa alalla kuin alalla, koska tuntuu, että vaatimukset työelämässä kovenevat jatkuvasti.”

Molemmat ovat myös yhtä mieltä siitä, että työntekijöiden kouluttautuminen pitää yllä heidän osaamistaan ja ammattitaitoaan ja sitä kautta parantaa laatua, oli ala sitten mikä hyvänsä.

Taru Lehtonen

Markkinointisuunnittelija. Aina on monta rautaa tulessa! Vapaalla kiinnostavat mm. liikunta, maailman paras koira, käsityöt, ruuanlaitto, ystävät ja tietysti musiikki! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.