Skip to main content

Reeta Laurila valmistui Turun AKK:sta hitsauksen ammattitutkintoon vuonna 2013. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt alalla koko ajan. Nykyiseen pestiinsä loppuhitsaajana Vahterus Oy:llä Kalannissa hän on todella tyytyväinen.

”Työni on itsenäistä, vaihtelevaa ja monipuolista. Kahta samanlaista päivää ei ole, joka sopii ainakin minulle. Teen TIG-, MAG-, puikko- ja jauhekaarihitsauksia. Lisähaasteita tuovat materiaalit kuten musta, kirkas ja titaani. Myös työilmapiiri on rento ja kaikki auttavat toisiaan. Joka päivä oppii jotain uutta.”

”Alun perin kouluttauduin matkailualalle, mutta töiden epäsäännöllisyys ja kausiluonteisuus olivat taloudellisesti kestämätön yhdistelmä. Porvoossa asuessani työskentelin tulityö- ja turvallisuusvalvojana. Työhön kuului mm. hitsaustöiden valvontaa, joka kirjaimellisesti sytytti kipinän alalle. Nähdessäni Turun AKK:n koulutusilmoituksen hitsauskoulutuksesta päätin koettaa onneani ja tässä sitä nyt ollaan.”

”Voin suositella hitsausta ja kone- ja metallialaa henkilöille, jotka pitävät monipuolisista ja vaihtelevista töistä.”

Reeta kirjoitti opinnoistaan myös blogia. Päivittäminen on sittemmin jäänyt, mutta se löytyy edelleen osoitteesta http://rakashitsauspaivakirja.blogspot.fi

Turun AKK

Turun AKK on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta.